مقالات عمومی, فواید جینسینگ

جینسینگ چه تاثیری بر نابودی ویروس کرونا دارد؟

جینسینگ چه تاثیری بر نابودی ویروس کرونا دارد؟ در ۱۱ مارس ۲۰۲۰، سازمان بهداشت جهانی، COVID-19 را یک بیماری همه‌گیر اعلام کرد. از سال ۱۹۱۸ تاکنون، پنج بیماری همه گیر توسط یک ویروس در سراسر جهان منتشر شده است. COVID-19 به عنوان سومین ویروس کرونا در دو دهه گذشته ظاهر شده است (۱ ، ۲ ، ۳). دو سندرم تنفسی حاد قبلی (SARS-CoV) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV)، مسئول بروز مشکلات شدیدی در حوزه بهداشت و سلامت بودند. از همان بدو شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۱۹، محققان زیادی تلاش کردند تا راهکارهای درمانی موثری برای مقابله با این ویروس ارائه کنند. محققان، گیاهان مختلفی را با اثربخشی‌های متفاوتی، برای مبارزه با این ویروس پیشنهاد کردند. با جینسینگ شمس همراه باشید.

یکی از این گیاهان، شاه گیاه جینسینگ بود. در این مطلب به این سوال پاسخ می‌دهیم که جینسینگ چه تاثیری بر نابودی ویروس کرونا دارد؟ شاید پس از تزریق ۴ دوز واکسن کرونا، پاسخ این سوال دیگر اهمیت چندانی نداشته باشد. اما همه اپدیمولوژیست‌ها بر این باورند که ویروس کرونا قطعا آخرین ویروس همه گیر در جهان نخواهد بود و ممکن است مجددا شاهد همه‌گیری‌های مختلفی باشیم. پس بهترین کار این است که از تجربیات این همه‌ گیری استفاده کنیم تا بتوانیم از بروز فاجعه‌های بعدی در آینده پیشگیری کنیم.

برای خرید جینسینگ میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی شمس گلوبال اقدام نمایید.

ویروس کرونا

علائم و نشانه‌های بیماری کرونا ویروس ۲۰۱۹ (COVID-19) ممکن است ۲ تا ۱۴ روز پس از مواجهه ظاهر شوند. این زمان پس از مواجهه و قبل از بروز علائم، دوره کمون نامیده می‌شود. علائم و نشانه‌های رایج این ویروس شامل موارد زیر می‌باشد:

تب – سرفه کردن – خستگی – از دست دادن حس چشایی یا بویایی. علائم اولیه دیگر می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

تنگی نفس یا بروز مشکلاتی در تنفس – دردهای عضلانی – لرز – گلو درد – آبریزش بینی – سردرد – درد قفسه سینه – چشم صورتی (کانژونکتیویت) – حالت تهوع – استفراغ – اسهال – کهیر

شدت علائم COVID-19 می‌تواند از بسیار خفیف تا شدید متغیر باشد. برخی از افراد ممکن است فقط برخی از این علائم را داشته باشند. برخی از افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند، اما همچنان می‌توانند ناقل ویروس کرونا باشند. برخی از افراد ممکن است حدود یک هفته پس از شروع علائم، علائم بدتری مانند تنگی نفس و ذات الریه شدید را تجربه کنند (۷).

ممکن است برخی از افراد حتی تا ۴ هفته پس از ابتلا به این ویروس، بهبود نیابند و همچنان علائم داشته باشند. برخی از کودکان چندین هفته پس از ابتلا به کووید-۱۹، سندرم التهابی چند سیستمی را تجربه می‌کنند؛ سندرمی که می‌تواند بر برخی از اندام‌ها و بافت‌ها تأثیر بگذارد. به ندرت، برخی از بزرگسالان نیز این سندرم را تجربه می‌کنند.

افرادی مسن‌تر در معرض خطر ابتلا به بیماری جدی ناشی از COVID-19 هستند و این خطر با افزایش سن افزایش می‌یابد. افرادی که شرایط پزشکی زیر را دارند نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری برای بروز علائم جدی این بیماری باشند. برخی از شرایط پزشکی که ممکن است خطر ابتلا به بیماری جدی ناشی از COVID-19 را افزایش دهند عبارتند از:

بیماری‌های جدی قلبی، مانند نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونر یا کاردیومیوپاتی – سرطان – بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) – دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ – اضافه وزن، چاقی یا چاقی شدید – فشار خون بالا – سیگار کشیدن – بیماری مزمن کلیوی – بیماری سلول داسی شکل یا تالاسمی – تضعیف سیستم ایمنی ناشی از پیوند عضو جامد یا پیوند مغز استخوان – بارداری – آسم – بیماری‌های مزمن ریه مانند فیبروز کیستیک یا فشار خون ریوی – بیماری کبد – زوال عقل – سندرم داون – ضعف سیستم ایمنی ناشی از پیوند مغز استخوان، HIV یا برخی داروها – شرایط مغز و سیستم عصبی مانند سکته مغزی – اختلالات مصرف مواد

برای خرید جینسینگ قرمز میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی شمس گلوبال اقدام نمایید.

جینسینگ چه تاثیری بر نابودی ویروس کرونا دارد؟

جینسینگ گیاهی دارویی است که از دیرباز در آسیای شرقی و آمریکای شمالی کشت می‌شود و به‌طور سنتی برای بهبود شرایط فیزیولوژیکی و بهبود انواع مختلف بیماری‌ها استفاده می‌شود (۴،۵،۶).

جالب توجه است، مطالعات اخیر نشان داده‌اند که جینسینگ و مواد سازنده آن، به ویژه جین سنوزیدها و ساپونین‌ها، با مهار فعال شدن التهابات، نقش ضد التهابی ایفا می‌کند.

هزاران سال است که از جینسینگ به عنوان درمانی برای بیماری‌های دستگاه تنفسی فوقانی استفاده می‌شود. جینسینگ قادر است به گیرنده آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ (ACE2) متصل شود. آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲، آنزیمی است که به سطح بیرونی (غشاء خارجی) سلول‌های ریه‌، رگ‌های خونی، قلب، کلیه‌ها و روده متصل می‌شود. آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲، نقطه ورود برخی از انواع کروناویروس‌ها به سلول بدن است. نوع انسانی این آنزیم را به اختصار hACE2 می‌نامند. زمانی که این گیرنده توسط مواد فعال موجود در جینسینگ اشغال شده باشد، دیگر ویروس کرونا قادر به نفوذ به سلول‌های ریه، رگ‌های خونی، قلب، کلیه و روده ما نخواهد بود. در نتیجه عفونت‌زایی ویروس کرونا کمتر خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید = جینسینگ و مبارزه با ویروس آنفولانزا

 

مهار فعال شدن بیش از حد سلول‌های ایمنی و تولید سایتوکاین، یکی دیگر از روش‌های درمان ویروس کرونا می‌تواند باشد. طبق مشاهدات انجام شده، جینسینگ و مواد فعال موجود در آن، دارای فعالیت تعدیل کنندگی بر روی سایتوکاین‌ها است. پس، استفاده از جینسینگ می‌تواند راهکاری موثر برای درمان ویروس کرونا باشد.

مطالعات متعددی اثربخشی عصاره جینسینگ آمریکایی را در درمان افراد مسن مبتلا به آنفولانزا نشان داده است. همچنین مطالعات نشان دادند که جینسینگ، بروز عفونت حاد تنفسی را در افراد واکسینه شده و غیر واکسینه شده کاهش داده است (۸،۹،۱۰،۱۱).

محققان پیشنهاد کرده‌اند که عفونت ویروسی و اختلالات ایمنی به دلیل ابتلا به سندرم خستگی مزمن (CFS) است. طبق داده‌های حاصل از مقالات، پیش‌بینی می‌شود که جین سنوزید Rg1، تولید مالون دی آلدئید، که حاصل فرآیند پراکسیداسیون داخل سلولی است را کاهش داده و ظرفیت آنتی اکسیدانی سلول‌های عصبی را افزایش می‌دهد. همچنین Rg1، تولید رادیکال‌های آزاد را در سندرم خستگی مزمن، که یکی از دلایل واقعی عفونت‌های ویروسی است، کاهش می‌دهد (۱۲،۱۳). پس در نتیجه جینسینگ با کاهش عوارض ناشی از خستگی مزمن، می‌تواند شما را در برابر آسیب‌های ویروس کرونا حفظ کند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۲ با حضور ۱۰۰ داوطلب برای بررسی اثربخشی جینسینگ قرمز کره‌ای (KRG) در برابر بیماری حاد تنفسی انجام شد. طبق نتایج بدست آمده از این مطالعه، مشاهده شد که KRG ممکن است از شما در برابر بروز بیماری حاد تنفسی محافظت کند و یا علائم آن را پس از ابتلا به این ویروس کاهش دهد (۱۴).

از آنجایی که جینسینگ دارای خواص ضد ویروسی، تعدیل کنندگی سیستم ایمنی، ضد التهابی و پیشگیری کننده است، دولت هند (وزارت آیورودا، یوگا و طبیعت درمانی، Unani، سیدا، و هومئوپاتی) و همچنین شورای تحقیقات علمی و صنعتی هند و شورای تحقیقات پزشکی هند، اخیراً استفاده از جینسینگ هندی را در آزمایشات بالینی علیه SARS-CoV-2 تأیید کرده است (۱۵).

بنابر نتایج بدست آمده از کلیه تحقیقات انجام شده، توصیه می‌شود که یکی از محصولات جینسینگ قابل اعتماد (شمسینگ) را به عنوان درمان مکمل و کمکی برای بیماران مبتلا به کرونا و سایر عفونت‌های تنفسی انتخاب کنید.

کرونا و اثر آن بر سیستم عصبی:

طبق مطالعات انجام‌شده، از هر ۷ نفری که به ویروس کرونا  مبتلا می‌شود، یک نفر دچار عوارض جانبی عصبی یا علائمی می‌شود که بر عملکرد مغز تأثیر می‌گذارد. اغلب، این ویروس مستقیما به بافت مغز یا اعصاب شما حمله نمی‌کند بلکه می‌تواند با ایجاد نارسایی‎هایی باعث بروز عوارضی مانند سردرگمی موقت، از دست دادن حس بویایی و چشایی، تشنج و سکته مغزی شود. این روند در مورد ویروس‌های قبلی مانند SARS و H1N1 نیز دیده شده است.

ویروس کرونا از طریق دو مکانیسم به سیستم عصبی محیطی حمله می‌کند: (۱) ویروس کرونا به گیرنده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین ۲ متصل می‌شود یا اینکه پروتئین‌هایی که با اتصال محکم بین سلول‌های اندوتلیال سد خونی مغزی است را تغییر می‌دهد. (۲) ویروس کرونا، توسط سلول‌های ایمنی فاگوسیتوز (خورده) می‌شود و متعاقباً توسط انتشار خون‌زا یا غیر هماتوژن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند. این مسئله ممکن است احتمال ابتلا به بیماری‌های تخریب‌کننده سلول‌های عصبی مانند آلزایمر و بیماری پارکینسون را در نسل‌های آینده افزایش دهد.

طبق تحقیقات و نتایج بدست آمده، داروهای ضد ویروسی رایج مانند پاکسلووید، رمدسیویر و مولنوپیراویر بر علیه ویروس کرونا موثر بوده‌اند. با این حال، این داروها اثرات نامطلوبی به همراه داشتند. شایع‌ ترین عوارض جانبی استفاده از رمدسیویر شامل نارسایی‌های ریوی و اختلال در عملکرد اندام‌ها است که با کاهش سطح آلبومین و پتاسیم و تعداد گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها همراه است. این کار به تغییر رنگ پوست و تشکیل لخته خون کمک می‌کند.

جینسینگ دارویی گیاهی است که طی تحقیقات انجام شده، فعالیت‌های ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد پیری، ترمیم کنندگی سیستم عصبی، ترمیم‌کنندگی فعالیت‌های شناختی و تقویت‌کنندگی حافظه آن اثبات شده است. همچنین محققان اثبات کرده‌اند که جینسینگ عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای ضد ویروسی رایج دارد. این گیاه در چندین مطالعه in vivo (درون موجود زنده) اثربخشی خود را در برابر آنفولانزا و ذات الریه نشان داده است. عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای (KRGE) از تولید IL-1β و کاسپاز-۱، ASC (پروتئین لکه مانند مرتبط با آپوپتوز با دامنه CARD) و  پیروپتوزوم جلوگیری می‌کند.  به طور کلی، یافته‌های بدست آمده از تحقیقات، استفاده درمانی بالقوه جینسینگ، برای بیماری‌های عصبی مرتبط با عفونت‌های کرونا ویروس را از طریق تنظیم التهابی NLRP3، برجسته کرده است (۱۶).

چگونه جینسینگ را مصرف کنیم؟

گام اول و مهمترین عامل نکته در مورد چگونگی مصرف جینسینگ، تهیه جینسینگ مطمئن و تایید شده توسط سازمان غذا و داروست. شاید مهمترین گام در مصرف جینسینگ، تهیه جینسینگ از یک منبع مطمئن باشد. شاید فکر کنید که مگر جینسینگ تقلبی هم در بازار وجود دارد؟! متاسفانه سودجویانی هستند که برای کسب سود بیشتر، جینسینگ تقلبی را به شما عرضه می‌کنند. جینسینگ تقلبی نه‌تنها مزیتی برای سلامتی شما ندارد، بلکه با دارا بودن سم‌هایی، می‌تواند خطراتی جدی برای سلامتی شما داشته باشد. پس برای اینکه خیالتان در این باره راحت باشد، باید از شمسینگ بودن جینسینگ خود مطمئن شوید.

دوز تایید شده مصرف ریشه جینسینگ شمس توسط سازمان غذا و دارو ۳.۴ گرم در روز است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی مصرف جینسینگ به مقاله چگونه جینسینگ را مصرف کنم مراجعه کنید.

“منابع”

  1. Wahab S., Ahmad I., Irfan S., Baig M.H., Farouk A.-E., Dong J.-J. Use of Natural Compounds as a Potential Therapeutic Agent Against COVID-19. Pharm. Des. ۲۰۲۱;۲۷:۱۱۴۴–۱۱۵۲. doi: 10.2174/1381612826666210101154118. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar].
  2. Wahab S., Ahmad M.F., Hussain A., Usmani S., Shoaib A., Ahmad W. Effectiveness of Azithromycin as add-on Therapy in COVID-19 Management. Mini-Rev. Med. Chem. ۲۰۲۱;۲۱ doi: 10.2174/1389557521666210401093948. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar].
  3. Wahab S., Ahmad I., Usmani S., Ahmad M.P. Epidemiological Situation and Efficacy of Dexamethasone for the treatment planning of COVID-19: A perspective review. Drug Deliv. ۲۰۲۰;۱۷ doi: 10.2174/1567201817666201006144008. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  4. M. Lu, Q. Yao, C. Chen,Ginseng compounds: an update on their molecular mechanisms and medical applications,Curr Vasc Pharmacol, 7 (2009), pp. 293-302.
  5. Zhao, C. Lv, J. Lu,Natural occurring polysaccharides from Panax ginseng C. A. Meyer: a review of isolation, structures, and bioactivities,Int J Biol Macromol, 133 (2019), pp. 324-336.
  6. S. Attele, J.A. Wu, C.S. Yuan,Ginseng pharmacology: multiple constituents and multiple actions,Biochem Pharmacol, 58 (1999), pp. 1685-1693.
  7. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/your-health/about-covid-19.html
  8. Szczuka D., Nowak A., Zakłos-Szyda M., Kochan E., Szymańska G., Motyl I., Blasiak J. American ginseng (Panax quinquefolium) as a source of bioactive phytochemicals with pro-health properties. Nutrients. ۲۰۱۹;۱۱:۱۰۴۱. doi: ۱۰.۳۳۹۰/nu11051041. [PMC free article][PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  9. McElhaney J.E., Gravenstein S., Cole S.K., Davidson E., O’Neill D., Petitjean S., Rumble B., Shan J.J. A Placebo-Controlled Trial of a Proprietary Extract of North American Ginseng (CVT-E002) to Prevent Acute Respiratory Illness in Institutionalized Older Adults.  Am. Geriatr. Soc. ۲۰۰۴;۵۲:۱۳–۱۹. doi: ۱۰.۱۱۱۱/j.1532-5415.2004.52004.x. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  10. Predy G.N., Goel V., Lovlin R., Donner A., Stitt L., Basu T.K. Efficacy of an extract of North American ginseng containing poly-furanosyl-pyranosyl-saccharides for preventing upper respiratory tract infections: A randomized controlled trial. ۲۰۰۵;۱۷۳:۱۰۴۳–۱۰۴۸. doi: ۱۰.۱۵۰۳/cmaj.1041470. [PMC free article] [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  11. McElhaney J.E., Goel V., Toane B., Hooten J., Shan J.J. Efficacy of COLD-fX in the prevention of respiratory symptoms in community-dwelling adults: A randomized, double-blinded, placebo controlled trial.  Altern. Complement. Med. ۲۰۰۶;۱۲:۱۵۳–۱۵۷. doi: ۱۰.۱۰۸۹/acm.2006.12.153. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  12. Soares D.D., Coimbra C.C., Marubayashi U. Tryptophan-induced central fatigue in exercising rats is related to serotonin content in preoptic area.  Lett. ۲۰۰۷;۴۱۵:۲۷۴–۲۷۸. doi: ۱۰.۱۰۱۶/j.neulet.2007.01.035. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  13. Yang X., Lv Y., Tian L., Zhao Y. Composition and systemic immune activity of the polysaccharides from an herbal tea (lycopus lucidus turcz)  Agric. Food Chem. ۲۰۱۰;۵۸:۶۰۷۵–۶۰۸۰. doi: ۱۰.۱۰۲۱/jf101061y. [PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  14. Lee C.S., Lee J.H., Oh M., Choi K.M., Jeong M.R., Park J.D., Kwon D.Y., Ha K.C., Park E.O., Lee N., et al. Preventive effect of korean red ginseng for acute respiratory illness: A randomized and double-blind clinical trial.  Korean Med. Sci. ۲۰۱۲;۲۷:۱۴۷۲–۱۴۷۸. doi: ۱۰.۳۳۴۶/jkms.2012.27.12.1472. [PMC free article][PubMed] [CrossRef] [Google Scholar]
  15. Saggam A., Limgaokar K., Borse S., Chavan-Gautam P., Dixit S., Tillu G., Patwardhan B. Withania somnifera(L.) Dunal: Opportunity for Clinical Repurposing in COVID-19 Management.  Pharmcol. ۲۰۲۱;۱۲:۸۳۵. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  16. https://www.news-medical.net/news/20221014/Review-on-Panax-ginseng-therapeutic-efficacy-for-COVID-19-associated-neurological-diseases.aspx

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *