[vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]سندروم پای بی قرار یا Restless Leg Syndrome (RLS) یکی از اختلالات حسی حرکتی است که بیشتر در افراد مسن و به خصوص در زنان رخ میدهد. در این مقاله، سعی داریم راهکارهایی جهت درمان سندرم پای بی قرار به شما معرفی کنیم.
این اختلال در قالب ناراحتی، درد و احساس سوزنسوزن شدن (مور مور شدن) در اندامهای تحتانی و بهخصوص در هنگام استراحت و خواب شب بروز میکند. علت اصلی سندروم پای بی قرار هنوز مشخص نیست، اما مطالعات نشان میدهند که عوامل ژنتیکی و برخی بیماریهای زمینهای مانند نوروپاتی محیطی، دیابت و بیماری پارکینسون میتوانند نقشی در بروز این اختلال داشته باشند. اگر مایلید اطلاعات بیشتری در زمینه علل بروز سندرم پای بی قرار بدست آورید به سایت کلینیک مایو مراجعه کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]درمان سندروم پای بی قرار، معمولاً با تجویز مکمل آهن، داروهای آگونیست گیرنده دوپامین و مسکن صورت میگیرد. با این حال، برخی از مطالعات نشان دادهاند که مصرف طولانیمدت داروهای آگونیست دوپامین میتواند وضعیت برخی از بیماران را بدتر کند و در نتیجه، روند درمان را بهطور کلی به خطر بیاندازد.
با رعایت رژیم غذایی مناسب، افزایش فعالیت بدنی و مصرف گیاهان دارویی مانند جینسینگ میتوان بهصورت طبیعی و بدون اثرات جانبی، به بهبود گردش خون در اندامهای تحتانی و رفع درد در این بیماری کمک کرد.[/vc_column_text][vc_single_image image=”12954″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank” title=”علائم سندرم پای بی قرار”][/vc_column][/vc_row][vc_section][/vc_section][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]
فهرست محتوایی
راههای درمان سندرم پای بی قرار:
انتخاب روش درمانی مناسب به عوامل مختلفی نظیر شدت بیماری، سن بیمار، بیماریهای همراه (از جمله درد، افسردگی، اضطراب و سابقه اختلالات کنترل تکانه)، عوارض جانبی دارو و ترجیحات بیمار بستگی دارد که در انتخاب روش درمانی مناسب تأثیرگذار است.
هدف اصلی درمان سندرم پای بیقرار (RLS) شامل کاهش یا از بین بردن علائم آن و بهبود عملکرد روزانه، خواب و کیفیت زندگی بیمار است.
با این حال، مدت زمان بهینه و ایمن درمان دارویی RLS به خوبی مشخص نشده است، زیرا بیشتر اطلاعات پشتیبانی شده بر اساس مطالعات نسبتاً کوتاهی (کمتر از ۱۲ هفته) بدست آمده است.[/vc_column_text][vc_column_text]
مصرف مکمل آهن و درمان سندروم پای بی قرار:
قبل از شروع مصرف آهن، حتما باید سطح ذخایر آهن در بدن بررسی شود. مصرف آهن میتواند به دو صورت خوراکی و در موارد شدیدتر، تزریقی انجام شود.
علائم سندرم پای بیقرار به طور کلی بهصورت آرام پاسخگوی درمان با آهن خوراکی هستند و بهبود آنها ممکن است چند ماه طول بکشد. اما در مقابل، پاسخ به آهن تزریقی سریعتر است و بسیاری از بیماران، بهویژه کسانی که فقر آهن دارند، در چند روز پس از تزریق بهبودی را مشاهده میکنند. اگر مایلید اطلاعات بیشتری در زمینه نقش مکمل آهن در درمان سندروم پای بی قرار بدست آورید به سایت restlesslegssyndrome.sleep-disorders.net مراجعه کنید.[/vc_column_text][vc_column_text]
آیا مصرف منیزیم میتواند به درمان سندرم پای بیقرار (RLS) کمک کند؟
یک مطالعه معتبر نشان داده است که کمبود منیزیم میتواند باعث بروز برخی علائم سندرم پای بیقرار شود و مصرف مکملهای منیزیم میتواند به کاهش علائم RLS کمک کند.
منیزیم گاهی به عنوان یک روش درمانی طبیعی یا جایگزین استفاده میشود، به ویژه زمانی که به دلیل کمبود منیزیم، علایم این بیماری ناشی شده باشد.
به عقیده پژوهشگران، منیزیم باعث شل شدن عضلات (ماهیچهها) میشود. این اثر ممکن است به دلیل توانایی منیزیم در مسدود کردن کلسیم باشد، که به تنظیم عصبها و عضلات کمک میکند و جلوی فعال شدن زودرس کلسیم در عصبها را میگیرد.
در صورتی که کمبود منیزیم اتفاق بیافتد، کلسیم مسدود نمیشود و اعصاب بیش از حد فعال میشوند و باعث انقباضات عضلانی میشوند. همچنین، مطالعات علمی نشان دادهاند که مصرف منیزیم میتواند منجر به بهبود بیخوابی ناشی از سندرم پای بیقرار شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نقش منیزیم در درمان سندروم پای بی قرار به سایت pubmed مراجعه کنید.[/vc_column_text][vc_column_text]
استفاده از ویتامینها، راهکاری جهت درمان سندروم پای بی قرار:
بررسیها نشان میدهد که ویتامینهای گروه ب، به ویژه فولات (ویتامین B9) و ب۱۲ میتوانند در درمان این بیماری مفید باشند.
فولات یکی از ویتامینهایی است که برای تولید سلولهای خون و حفظ سیستم عصبی لازم است. افرادی که کمبود فولات دارند، ممکن است دچار ناراحتی پا و سایر علائم سندرم پای بی قرار شوند. نتیجه یکی از مطالعات نشان داد که مصرف مکمل فولات به مدت ۱۲ هفته، بهبود قابل توجهی در علائم سندرم پای بی قرار ایجاد کرد. به همین دلیل، مصرف فولات میتواند به عنوان یک درمان مکمل در درمان سندرم پای بی قرار مفید باشد.
ویتامین B12 نیز یکی دیگر از ویتامینهای گروه ب است که برای حفظ عصبها و تولید سلولهای خون لازم است. برخی مطالعات نشان دادهاند که بیش از ۴۰ درصد از بیماران سندرم پای بی قرار دچار کمبود ویتامین B12 هستند. بر اساس بررسیهای انجام شده، مصرف ویتامین B12 میتواند بهبود قابل توجهی در علائم سندرم پای بی قرار به همراه داشته باشد.
در نتیجه، مصرف ویتامینهای گروه ب، به ویژه فولات و ب۱۲ میتواند به عنوان یک درمان مکمل مفید برای درمان سندرم پای بی قرار در برخی افراد باشد. با این حال، برای دریافت نتایج بهتر، توصیه میشود که همیشه قبل از شروع مصرف هر گونه مکمل غذایی یا ویتامینی، با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، مهم است که مصرف ویتامینها به تنهایی به عنوان درمان اصلی سندرم پای بی قرار مورد استفاده قرار نگیرد و به عنوان یک درمان مکمل در کنار داروهای تجویز شده توسط پزشک مصرف شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نقش ویتامینهای گروه ب در درمان سندرم پای بی قرار به سایت www.sciencedirect.com مراجعه کنید.[/vc_column_text][vc_column_text]
طب سنتی چه راهکارهایی برای درمان سندرم پای بی قرار ارائه میدهد؟
سندرم پای بی قرار میتواند باعث گرفتگی یا حرکت غیرارادی اندام تحتانی در طول روز و شب شود و صرفا با تغییر رژیم غذایی نمیتوان امید به بهبود آن داشت. بنابراین، در طب سنتی، توصیه میشود که در کنار افزایش مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E، کلسیم، منیزیم، آهن و اسید فولیک باید به انجام تکنیکهای موکسابسشن، طب سوزنی، ماساژ درمانی و مصرف داروهای گیاهی روی آورده شود.
گیاهان دارویی:
برای درمان سندروم پای بیقرار در طب سنتی، متخصصان توصیه میکنند از روشهایی مانند مصرف داروهای گیاهی استفاده کنید. این داروها گرمای قلب و کلیهها را کاهش داده و بهمرور احساسات ناخوشایند ناشی از سندروم پای بیقرار را تسکین میدهند. از جمله این داروها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
جینسینگ: جینسینگ یکی از گیاهان دارویی مفید برای درمان سندروم پای بیقرار در طب سنتی است. مطالعات نشان دادهاند که مصرف روزانه عصاره جینسینگ میتواند به کاهش شدت علائم این بیماری کمک کند. همچنین، جینسینگ دارای خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن است و میتواند به بهبود عملکرد اندامهای تحتانی کمک کند
جینکوبیلوبا: مصرف روزانه دمنوش این گیاه میتواند شدت علائم آزاردهنده ناشی از سندروم پای بیقرار را کاهش دهد، زیرا گردش خون در اندام تحتانی را تسهیل میکند.
شاهبلوط هندی: این داروی گیاهی بهطور معمول برای تسکین گرفتگی عضلات استفاده میشود، بنابراین سعی کنید میزان اندکی از عصاره آن را روزانه مصرف کنید.
در مطالعات نیز نشان داده شده است که این گیاهان میتوانند بر روی شل کردن عروق خونی، بهبود گردش خون دیستال و تنظیم و بهبود گردش خون در اندامها موثر باشند. به علاوه، درمان سندروم پای بیقرار با مصرف این داروهای گیاهی همراه با تکنیکهای موکسابسشن (Moxibustion)، طب سوزنی و ماساژدرمانی نیز ترکیب میشود.
جینسینگ و اثر آن بر درمان سندرم پای بیقرار:
چند مطالعه نشان دادهاند که مصرف جینسینگ ممکن است به درمان سندرم پای بیقرار (Restless Leg Syndrome) کمک کند. در یکی از این مطالعات، افرادی که جینسینگ مصرف میکردند، بهبود قابل توجهی در علائم سندرم پای بیقرار گزارش دادند. در مطالعات دیگر نیز نتایج مشابهی گزارش شده است.
با این حال، باید توجه داشت که این مطالعات هنوز محدود هستند و نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد. همچنین، بهتر است پیش از شروع مصرف هر گونه مکمل یا داروی گیاهی، با پزشک خود مشورت کنید.
مطالعاتی که به بررسی تأثیر جینسینگ بر سندرم پای بیقرار پرداختهاند، در چندین مجله علمی منتشر شدهاند. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ در مجله “Phytotherapy Research” منتشر شده است که در آن به بررسی تأثیر عصاره جینسینگ بر سندرم پای بیقرار در افراد مبتلا به دیابت پرداخته شده است.
مطالعات دیگری نیز در این زمینه انجام شده است که در آنها به بررسی تأثیر جینسینگ بر سندرم پای بیقرار در افراد بدون دیابت پرداخته شده است. یکی از این مطالعات در سال ۲۰۱۱ در مجله “Journal of Alternative and Complementary Medicine” منتشر شده است.
در مطالعاتی که در این زمینه انجام شدهاند، نتایج مثبتی گزارش شده است، اما باید توجه داشت که مطالعاتی که در این زمینه انجام شدهاند، محدودیتهایی دارند و برخی از آنها از نظر طراحی و انجام به نحوی کامل نبودهاند.
در کل، مطالعات انجام شده نشان میدهند که جینسینگ ممکن است به درمان سندرم پای بیقرار کمک کند، اما برای استفاده از آن به عنوان یک درمان موثر و امن، نیاز به مطالعات بیشتر و دقیقتر در این زمینه و همچنین مشورت با پزشک خود دارید.
تهیه دمنوش جینسینگ برای درمان سندرم پای بی قرار:
برای تهیه دمنوش جینسینگ برای درمان سندرم پای بی قرار، میتوانید به صورت زیر عمل کنید:
مواد لازم:
یک قاشق چایخوری عصاره جینسینگ یا یک عدد ریشه جینسینگ خشک (جینسینگ شمس)
دو فنجان آب
طرز تهیه:
ابتدا ریشه جینسینگ خشک را با آب شستشو دهید.
سپس ریشه جینسینگ را با ۲ فنجان آب در قوری کوچکی قرار داده و روی حرارت ملایم گذاشته تا بجوش بیاید. سپس حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت کم میگذاریم.
بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، دمنوش را از روی حرارت برداشته و به مدت چند دقیقه در حالتی که درپوش قرار دارد، بگذارید تا خنک شود.
میتوانید با اضافه کردن عسل به آن، مزه این دمنوش فوقالعاده را بهتر کنید.
دمنوش جینسینگ را ۲-۳ بار در هفته و هربار یک فنجان میل کنید.
در هر صورت، قبل از استفاده از جینسینگ یا هر گونه دارو و درمان دیگر، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چگونگی مصرف گیاه ارزشمند جینسینگ، به مقاله جینسینگ را چگونه مصرف کنم؟ مراجعه کنید[/vc_column_text][vc_column_text]
تکنیک موکسابشن:
تکنیک موکسابسشن در طب سنتی یکی از روشهای قدیمی است که برای تحریک نقاط بدن در طی طب سوزنی استفاده میشود. در این روش، گیاه ماگورت یا موکسا برای تحریک نقاط مورد نظر استفاده میشود. با تحریک این نقاط، انرژی بدن افزایش مییابد و ساختار آن تراز میشود. علاوه بر این، با افزایش جریان خون، میتوان علائم سندروم پای بیقرار را کاهش داد.
در طی طب سوزنی، متخصص یک تکه از گیاه موکسا را در انتهای سوزنها قرار میدهد. گاهی نیز از سوزاندن این گیاه روی پوست بدن برای درمان استفاده میشود.
طب سوزنی:
یکی از روشهای موثر در درمان سندروم پای بیقرار در طب سنتی، استفاده از طب سوزنی است. مطالعات مختلفی نیز در این زمینه انجام شده است که به اثبات این قضیه کمک کرده است. به دلیل مؤثر بودن درمانهای طب سوزنی در بیماران مبتلا به آرتروز، محققان به این اعتقاد رسیدهاند که این روش میتواند بخشهایی از مغز که در سندروم پای بیقرار دخیل هستند را نیز تحریک کند و نوروپپتیدهای ضد درد را برای تسکین درد آزاد کند.
در طب سنتی برای درمان سندروم پای بیقرار، از دو روش طب سوزنی ناحیه چشم و طب سوزنی اعضای حرکتی بدن استفاده میشود. معمولا، در هر جلسه طب سوزنی، سوزنها برای چهل دقیقه در بدن قرار داده میشوند و باید ده جلسه درمانی در یک دوره بیست روز برای هر فرد برگزار شود.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ روی ۳۸ فرد مبتلا به سندروم پای بیقرار نشان داد که پس از شش هفته درمان با طب سوزنی، فعالیت غیرطبیعی پاهای آنان بهطور قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
ماساژ درمانی چه کمکی به درمان میکند؟
با توجه به تحقیقات انجام شده، ماساژ درمانی به عنوان یکی از روشهای مؤثر در کاهش علائم سندروم پای بیقرار محسوب میشود. این روش با رفع گرفتگی عضلات و بهبود خونرسانی به اندام تحتانی بدن، به کاهش درد، ناراحتی، سوزش و سایر مشکلات مربوط به بیقراری پا کمک میکند.
استفاده از کیسههای آب گرم یا سرد نیز میتواند در بهبود علائم این بیماری موثر باشد. بهطور کلی، اگر ماساژ درمانی با رعایت فنون درست و به مدت مناسب انجام شود، میتواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد. همچنین، متخصصان طب سنتی ایرانی برای درمان سندروم پای بیقرار، علاوه بر ماساژدرمانی، به روشهای دیگری مانند حجامت و زالودرمانی پاها نیز تاکید دارند که میتوانند به کاهش علائم این بیماری کمک کنند.[/vc_column_text][vc_single_image image=”12959″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_shadow” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank”][vc_column_text]
روشهای خانگی درمان سندروم پای بیقرار
بهجای مصرف مکمل برای افزایش مقدار ویتامین E، کلسیم، منیزیم، آهن و اسید فولیک در بدن، میتوانید از روشهای خانگی زیر نیز برای بهبود علائم سندروم پای بیقرار استفاده کنید:
- حداقل چند ساعت قبل از خواب، از مصرف الکل، کافئین و نیکوتین خودداری کنید.
- لیست تمام داروهایی که مصرف میکنید (چه داروهای تجویزی و چه داروهای بدون نسخه) را به پزشک خود اطلاع دهید.
- هر روز ورزش کنید.
- در ابتدا و انتهای هر روز، پاهای خود را دراز کنید.
- پاهای خود را مرتب ماساژ دهید.
- نزدیک به زمان خواب، از خوردن وعده غذایی سنگین خودداری کنید.
- برنامه خواب منظمی داشته باشید.
- سعی کنید استرس روزانه خود را مدیریت کنید.
- قبل از خواب، پاهای خود را در آب گرم خیس کنید.
[/vc_column_text][vc_column_text]
جمع بندی:
سندرم پای بی قرار یکی از مشکلات پزشکی شایع است که میتواند باعث ایجاد درد و ناراحتی در پاها شود. برای بهبود علائم این مشکل، راهکارهای متنوعی وجود دارد. به علاوه از مصرف مکملهایی مثل ویتامین E، کلسیم، منیزیم، آهن و اسید فولیک نیز میتوان استفاده کرد. روشهای خانگی مانند ورزش روزانه، ماساژ، کاهش استرس، رعایت رژیم غذایی مناسب و داشتن برنامه خواب منظم میتواند بهبود علائم این مشکل را تسهیل کند. در صورتی که علائم بهبود نیابد، بهتر است با پزشک مراجعه کرده و درمانهای دیگری مانند داروهای تجویزی، ماساژ درمانی و فیزیوتراپی را انجام دهید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_section][/vc_section][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_toggle title=”سندرم پای بیقرار چیست؟”]سندرم پای بیقرار شامل احساس ناراحتی، تعریق، احساس سوزش و درد در پاها است که معمولاً شبها روی میدهد.[/vc_toggle][vc_toggle title=”علل سندرم پای بیقرار چیست؟”]علل سندرم پای بیقرار متنوع هستند، از جمله فعالیتهای فیزیکی بیش از حد، کمبود مواد مغذی، استرس، مصرف الکل و دخانیات و عوامل ارثی.[/vc_toggle][vc_toggle title=”چگونه میتوان سندرم پای بیقرار را درمان کرد؟”]درمان سندرم پای بیقرار شامل تغییرات در سبک زندگی، مصرف مکملهای مغذی، تمرینات ورزشی، ماساژ و در موارد شدید تجویز داروهای ضد درد است.[/vc_toggle][vc_toggle title=”آیا جینسینگ به درمان سندرم پای بیقرار کمک میکند؟”]بله، جینسینگ میتواند به عنوان یک مکمل غذایی مفید برای کاهش علائم سندرم پای بیقرار استفاده شود.[/vc_toggle][vc_toggle title=”طریقه مصرف جینسینگ”]جینسینگ میتواند به صورت قرص، کپسول یا چای مصرف شود. قبل از مصرف جینسینگ، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]