جینسینگ و بیماری قلبی، بیماریهای قلبی و عروقی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. برخی تخمینها نشان میدهد که سالانه بیش از ۱۷ میلیون نفر بر اثر بیماریهای قلبی جان خود را از دست میدهند. بیماریهای قلبی و عروقی بهعنوان قاتل شماره یک انسانها در میان علل اصلی مرگ میباشند (۱).
پزشکان و دانشمندان با در نظر گرفتن این موضوع، مجدانه درحال تلاش برای کشف راهکارها و درمانهای جدید برای بیماریهای قلبی و عروقی هستند. جستوجوی «قرص جادویی» که میتواند به صورت خوراکی برای کاهش یا از بین بردن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در افراد مصرف شود، به اکتشافات جالبی منجر شده است. یکی از امیدبخش ترین اهداف درمانی، جینسینگ است که در مطالعات حیوانی نشان داده شده است که در کاهش علائم آریتمی قلبی (Cardiac arrhythmia)، آنژین صدری (Angina pectoris) و ایسکمی میوکارد (ischemic heart) موثر است (۲).
علاوه بر این، در مطالعاتی که روی مدل موش صحرایی انجام شده است، نشان داده شده است که جینسینگ از آپوپتوز و هیپرتروفی قلب جلوگیری میکند. همچنین نشان داده شده است که مصرف جینسینگ، منجر به بهبود عملکرد قلب میشود. در این مقاله، خواص دارویی جینسینگ و نحوه استفاده از آن برای درمان بیماریهای قلبی مورد بحث قرار خواهیم داد.
برای خرید جینسینگ اصل میتوانید از طریق فروشگاه اینترنتی شمس گلوبال اقدام نمایید.
فهرست محتوایی
توصیف گیاه شناسی و طبقه بندی جینسینگ:
جینسینگ درختچهای چند ساله و متعلق به خانواده Apiaceae و بومی آسیا میباشد (۳). نام رایج آن از کلمه چینی Jin Shu به معنای “اکسیر زندگی” گرفته شده است (۴). از جینسینگ برای اولین بار در کتاب Huangdi Neijing نام برده شد (۵). این کتاب در قرن اول پس از میلاد نوشته شده است. در این کتاب، جینسینگ را به عنوان یکی از «درمانهای تب و لرز» توصیف میکنند، به همین دلیل است که در ابتدا در طب چینی برای درمان تب و لرز ناشی از مالاریا از آن استفاده میشد (۵).
در طول سالها، چندین گونه مختلف از جینسینگ شناسایی شده است که شناخته شده ترین آنها Panax ginseng C. A. Mey است (۶). در طب سنتی چینی (TCM) نیز بیشتر از همین جینسینگ استفاده میشود. گونههای دیگری از جینسینگ مانند جینسینگ کرهای و جینسنگ آمریکایی نیز وجود دارد. از جینسینگ آمریکایی هم معمولا در ساخت داروهای گیاهی و مکملهای غذایی استفاده میشود (۷).
برای آشنایی بیشتر با جینسینگ میتوانید به مقاله انواع مختلف جینسینگ مراجعه کنید.
اگر اطلاعات تخصصیتری درمورد خواص جینسینگ برای قلب نیاز داری، به مقاله جینسینگ و تاثیر آن بر درمان بیماری های قلبی مراجعه کن
خواص و کاربردهای جینسینگ:
جینسینگ طعمی مطبوع و شیرین دارد و به عنوان یک گیاه دارویی در آسیا بسیار مورد توجه مردم بوده و همچنان هم در کانون توجهات قرار دارد (۸). طب سنتی چینی جینسینگ را با “طبیعت گرم، طعم کمی تلخ و کمی ترش” توصیف میکند. جینسینگ اغلب با گیاهان دیگر ترکیب شده و معجونی از گیاهان دارویی را به وجود میآورد. در طب سنتی چینی، جینسینگ معمولاً به شکل چای مصرف میشود که تهیه آن را برای پزشکان و متخصصان طب سنتی بسیار آسانتر میکند (۹). استفاده جینسینگ همچنین سابقه طولانی در طب سنتی چینی دارد و شواهدی از اثربخشی آن به قرن اول پس از میلاد برمیگردد.
طعم شیرین جینسینگ، آن را به جایگزینی ایمن و طبیعی برای برخی از داروها با عوارض جانبی ناخوشایند مانند پاراستامول (استامینوفن) تبدیل میکند. به همین دلیل است که مشخص شده است که جینسینگ در مقابله با برخی از موارد مانند سردرد و تب موثر است (۱۰).
در طب سنتی چینی از جینسینگ برای باز کردن کانالهای نیروهای حیاتی (Qi) استفاده میشود (۱۱). همچنین گاهی اوقات به عنوان یک تقویت کننده از جینسینگ استفاده میشود. این بدان معنی است که گاهی برای افزایش اثربخشی سایر گیاهان دارویی، مقادیر کمی جینسینگ به آن اضافه میکنند تا اثرات آن گیاهان دارویی را بیشتر کنند. تحقیقات نشان داده است که جینسینگ میتواند مقاومت بدن را در برابر میکروارگانیسمهای مضر مانند باکتریها و ویروسها افزایش دهد (۱۲،۱۳).
بیماریهای قلبی و جینسینگ:
همانطور که در مقدمه ذکر شد، بیماریهای قلبی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. با این حال، شواهد قابل توجهی برای حمایت از استفاده از جینسینگ در درمان این شرایط وجود دارد. در مطالعاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است، محققان مشاهده کردهاند که جینسینگ میتواند به کاهش یا جلوگیری از آریتمیهای قلبی (۱۴،۱۵،۱۶)، آنژین صدری مزمن قلبی (۱۷)، ایسکمی میوکارد (۱۸)، هیپرتروفی قلب (۱۹)، ایست یا مرگ ناگهانی قلبی (۲۰) کمک کند.
مکانیسمهای دقیقی که جینسینگ به کمک آنها به کاهش خطر بیماری قلبی کمک میکند، بهطور کامل شناخته نشده است، اما نشان داده است که جینسینگ این کار را با فرآیندها و مکانیسمهای متعددی انجام میدهد. اول از همه، به نظر میرسد جینسینگ میتواند فشار خون و ضربان قلب را در حالت استراحت بیماران مبتلا به فشار خون بالا، کاهش دهد (۲۱). علاوه بر این، جینسینگ میتواند تولید کلسترول و تری گلیسیرید را در بدن کاهش دهد (۲۲). بعلاوه، تعدادی از ترکیبات موجود در جینسینگ دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی هستند و میتوانند نقش مهمی در جلوگیری یا توقف پیشرفت تصلب شرایین، عامل اصلی بیشتر بیماریهای قلبی، داشته باشند (۲۳). در نهایت، نشان داده شده است که جینسینگ باعث بهبود فعالیت انقباضی قلب و افزایش ضربان آن در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب میشود (۲۴).
اگرچه هنوز چیزهای زیادی در مورد مکانیسمهای اثر جینسینگ ناشناخته است، اما شواهد بالا نشان میدهد که جینسینگ میتواند یک داروی امیدوارکننده برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی باشد. به همین دلیل، در حال حاضر آزمایشات بالینی برای بررسی اثربخشی جینسینگ در درمان شرایطی که پیشتر در همین مقاله ذکر شده در حال انجام است. اگر این آزمایشها موفقیتآمیز باشند، احتمالاً جینسینگ میتواند به داروی مهم و موثری برای درمان بیماریهای قلبی و عروقی تبدیل شود.
منابع
- https://www.who.int/health-topics/cardiovascular-diseases
- https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCHEARTFAILURE.112.967489
- https://www.sciencedirect.com/topics/agricultural-and-biological-sciences/araliaceae
- https://en.wikipedia.org/wiki/Xian_(Taoism)
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3339779/
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92776/
- https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-ginseng#:~:text=There%20are%20two%20main%20types,stimulating%20than%20the%20Asian%20variety.
- http://www.itmonline.org/arts/ginsengnature.htm
- https://en.wikipedia.org/wiki/Ginseng_tea
- https://www.rxlist.com/american_ginseng/supplements.htm
- https://festival.si.edu/blog/ginseng-traditional-chinese-medicine
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5052424/
- https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ptr.6605
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31082773/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15148247/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32913401/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10437237/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23717153/
- https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCHEARTFAILURE.112.967489
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20493340/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11744235/
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3793486/
- https://www.sciencedirect.com/
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19374845/